Vakok a munka kapujában

A kiadványban megtalálható 50 munkakör, amelyet bizonyítottan látássérült emberek töltöttek vagy töltenek be eredményesen.
A hasonló listák segíthetnek maguknak az érintetteknek, másrészről támpontot jelenthetnek a szakemberek által nyújtott pályaorientációs szolgáltatásokban, harmadrészt hangsúlyosan képviselik azt, hogy milyen sokféle munkakörben tudnak eredményes munkát vállalni a látássérültek, melynek fontos szerepe van a társadalom szemléletformálásban.
Szerepel a kiadványban egy intézmények körében végzett felmérés, ami a látássérült hallgatók felsőoktatási részvételével kapcsolatos , illetve a képzési, továbbtanulási lehetőségeket jelentő intézmények bemutatása, ahol a legtöbb szakmát tanítják látássérült tanulóknak.

 

Címszavak: könyv, vakok, látássérült ember, tanuló, együttműködési szerződés, felmérés, munkaerőpiaci és pályaorientációs tanácsadás, szakma,képzés, pályaalkalmassági,  munkakör, tanulási lehetőség, felsőoktatás, oktatás, pályaválasztás, munkavállaló, érettségi, szakiskola,

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA