Tegyünk együtt! – a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásért létrehozott program a postánál

A megváltozott munkaképességű munkavállalók támogatására indított programot „Tegyünk együtt!” néven a Magyar Posta. A Posta célja az a programmal, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókat megtartsa, arányukat növelje a vállalatnál, valamint erősítse a munkahelyi befogadást.

A Postánál jelenleg több, mint háromszáz megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik, például a küldeményfeldolgozás, a kézbesítés, az ügyfélszolgálat, az üzemeltetés, HR támogatás, valamint az informatika területén is. A vállalat célja azonban az, hogy ez a szám fokozatosan nőjön, tovább bővüljenek a lehetőségek a fogyatékos személyek foglalkoztatására. A 2021-ben indított programban megvalósuló tevékenységek egyrészt arra irányulnak, hogy a munkavállalói közösség nyitottabb legyen az atipikus munkavállalókkal való együttműködésre, másrészt arra, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók könnyebben alkalmazkodjanak, jobban meg tudjanak felelni a munkahelyi kihívásoknak, és hosszútávon is elköteleződjenek a vállalat mellett. A program megvalósítása a „Semmit rólunk nélkülünk!” elv mentén történik.

 

Címszavak: jó gyakorlatok, munkavállalók, program, megváltozott munkaképességű, támogatás, befogadás, fogyatékos, foglalkoztatás, munkahelyi kihívás, világnap

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA