Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hazánk egyik legnagyobb közhasznú civil szervezete, mely a mozgássérültek érdekeinek képviseletével és védelmével foglalkozik.
A honlapon olvashatjuk, hogy a céljuk a mozgáskorlátozott emberek és családjaik érdekvédelme a mozgáskorlátozottságból eredő sajátos érdekek feltárása, megfogalmazása, képviselete és érvényesítése révén. Azt vallják, hogy a mozgássérült, fogyatékos emberek nem jótékonyság alanyai, hanem a társadalom többi tagjához hasonlóan, jogok és kötelezettségek alanyai, ezért érdekvédelmi tevékenységünket a mozgáskorlátozott emberek egyetemes emberi jogainak érvényesítése és védelme határozza meg. További céljuk a környezetben lévő akadályok beazonosítása és lebontása az érintettek teljes körű társadalmi részvétele és befogadása érdekében. Aktívan, kezdeményező módon vesznek részt a fogyatékosságügyi politika alakításában, szeretnék elérni, hogy a fogyatékos emberek szempontjai a társadalmi élet minden területén érvényesüljenek.

 

Címszavak: mozgáskorlátozott, civil szervezet, érdekképviselet, érdekvédelem, akadálymentesítés, jogszabályok, állásajánlat, egyetemes tervezés

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA