Helyzetkép a megváltozott munkaképességek foglalkoztatásáról
2017-2020

A tanulmány bemutatja a megváltozott munkaképességű személyek demográfiai és más jellemzőit. Azokban a dimenziókban, ahol időbeliségnek jelentősége van, bemutatja az adatok változását, más esetekben a legközelebbi időszakra koncentrál.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által működtetett Munkaerőfelmérés alapadatgyűjtése 2017. II. negyedévében és azóta minden év második negyedévében olyan információkkal egészül ki, amely lehetőséget ad a megváltozott munkaképességű népesség lehatárolására, demográfiai és munkaerőpiaci jellemzői bemutatására, a változások nyomon követésére. A kérdéseket a II. negyedévi mintába tartozó 19–64 éves személyek válaszolják meg. A KSH utolsó publikációja a 2020. II. negyedéves felvételből származik. 

Készült: a Konszenzus Alapítvány Budapesti Szervezetének gondozásában

 

Címszavak: Jellemzők, statisztika, életkor összetétel, iskolai végzettség, területi megoszlás, gazdasági aktivitás, kapott juttatások, háztartások jellemzője, foglalkoztatási mutatók, foglalkoztatási arány, munkanélküliségi ráta, aktivitási arány, munkahely jellemzői

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA